Palóc leves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Palóc leves receptje, elkészítése

Palóc leves

Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. A lisztből a tejföllel habarást készítek, és ezzel sűrítem be a levest.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldbab
  • pirospaprika
  • só, bors,
  • babérlevél, őrölt kömény
  • 2 evőkanál liszt (habaráshoz)
  • 3 dl tejföl (habaráshoz)
  • 2 gerezd fokhagyma

Jegyzet

Én a gyerekek kedvéért marhahús helyett csirkemellből készítettem. Finom volt így is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.25758
Átlagérték: 8.3 (66 szavazat)
Értékelés: nincs
demeter évi (nem ellenőrzött)
Palócleves

Készítésénél a pörkölt alapba mindig teszek füstölt húst , külön főzöm meg a zöldbabot kaporral, a burgonyát babérlevéllel,és amikor a hús is megfőlt akkor keverem össze és habarom be, majd miután tűzről levettem , majoránnával ízesítem.

Holdmaci
Holdmaci képe
Offline
Regisztrált: 2011-06-20
Pontjai: 2
Az igazi palócleves

Az igazi palócleves borjúhusból készül.Isteni finom és nincs olyan mellékíze mint a marhának és nagyon hamar megfő.

Edit (nem ellenőrzött)
Én is picit hamisítom

Kedves Tündi!
Ez a recept remek, de ha valaki gyorsan szeretne hasonló ízt elérni, próbálja ki a szupermarketekben ("tömb" formájában) kapható vákumcsomagolt főtt füstölt tarjából elkészíteni. Szuper finom, és nem fogja csalódás érni a vendégsereget!
Edit Nagykőrösről

Anonymous (nem ellenőrzött)
A palóclevest én is hasonlóan készítem,

Én is hasonlóan készítem, de mivel nem szeretem a marhahúst, ezért sertésoldalassal.

Reka (nem ellenőrzött)
:D

En a vegen teszek bele zoldkaptot aprora vagva.Isteni!

Anonymous
palóc leves

Én sárgarépát is teszek bele.