Pangasius, rétes tésztában recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Pangasius, rétes tésztában receptje, elkészítése

Pangasius tésztában

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet. Elkészítjük a spenótot: egy evőkanálnyi vajat felolvasztunk és megfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot, felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük és pár percig pároljuk. Ezután elkészítjük a batyukat: kiveszünk két réteslapot és kétfelé vágjuk, a lapokat ferdén egymásra rakjuk, majd a közepére helyezzük a halszeleteket (én 1 halat 3 db-ra vágtam, 1 tésztába 2 halat tettem, az utolsóba csak 1 szelet jutott – 4 nagy és 1 kicsi batyu lett belőle) sózzuk, borsozzuk, 1-2 kanál fűszeres vajat öntünk rá, majd 1-2 kanál tejszínes spenótot kanalazunk rá, és a tésztát összefogjuk a tetején (mintha batyu lenne). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. előmelegített sütőben 150 fokon 25 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Köretnek párolt zöldséget adtam: répa, borsó, kukorica, és rukkola salátát.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 db réteslap
  • 3 szelet pangasius filé (75 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • 1 db zöldcitrom
  • izlés szerint só, őrölt bors, szerecsendió
  • 1 kiskanál kapor (apróra vágva)
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csomag spenót (mirelit)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj (spenóthoz)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

vacsoracsata

Elkészítés ideje1 óra
6.33333
Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs