Patisszon sajttal recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Patisszon sajttal receptje, elkészítése

A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk. Tejfölt elkeverünk tojással és reszelt sajttal, fűszerezzük sóval, ízlés szerint kaporral, fehér borssal, kurkumával. Kizsírozott, lisztezett jénaiba helyezzük a szeleteket, leöntjük a mártással, majd ismét a szeletek, újra a mártás. A tetejére mártás kerüljün, és azt borítsuk be a sajt vékony szeleteivel. A jénai fedelét rátéve sütőben pároljuk át. Tálalás előtt szerecsendiót reszeljünk rá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 patisszon (csillagtök)
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • izlés szerint só, fehérbors
  • izlés szerint apróra vágott kapor
  • izlés szerint kurkuma
  • zsír, liszt
  • szükség szerint szeletelt sajt
  • izlés szerint szerecsendió

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
7.09091
Átlagérték: 7.1 (11 szavazat)
Értékelés: nincs