Petrezselyemzöldes és snidlinges kenyér recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Petrezselyemzöldes és snidlinges kenyér receptje, elkészítése

A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket". Ízlés szerint formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg áttört, főtt burgonya
  • 2 dkg
  • 2 db kockacukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vágott petrezselyemzöldje
  • 5 dkg vágott snidling

Jegyzet

Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

dr. Zackel Erna: Süssünk otthon

Elkészítés ideje3 óra
7.66667
Átlagérték: 7.7 (6 szavazat)
Értékelés: nincs