Pozsonyi kifli recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Pozsonyi kifli receptje, elkészítése

Pozsonyi kiflik

Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
Ezután késfok vastagságúra kinyújtjuk, és felvágjuk 8 x 8cm-es négyzetekre. Rátesszük a tölteléket, feltekerjük és kifli formájúra hajtjuk. A kifliket sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük tojássárgájával megkenjük és 30 percig pihentetjük, majd megkenjük a tojásfehérjével és ismét 30 percig állni hagyjuk. (Ettől lesz szép fényes és márványos a felülete.)
Végül 200 fokos sütőben megsütjük.
A töltelékhez valókat csak egyszerűen összekeverjük, hogy masszát kapjunk belőle.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg liszt
  • 1 doboz tejföl (kisdoboz)
  • 25 dkg rama
  • 2 db tojás
  • 1 csipetny
  • 3 dkg porcukor
  • 1 1⁄2 dkg élesztő
  • 1 1⁄2 dl tej
  • 25 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor (töltelékhez)
  • 1 1⁄2 dl langyos tej

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
9.5
Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)
Értékelés: nincs