Rakott karfiol recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rakott karfiol receptje, elkészítése

A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 fej karfiol
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • vaj
  • olaj
  • só, bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
4
Átlagérték: 4 (3 szavazat)
Értékelés: nincs