Rántott karfiol recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rántott karfiol receptje, elkészítése

Rántott karfiol tartár mártással

A karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, rózsáira szedjük. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük. Ízlés szerint tartármártással, fokhagymamártással kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg karfiol
  • szükség szerint liszt
  • szükség szerint tojás
  • szükség szerint zsemlemorzsa
  • szükség szerint olaj
  • izlés szerint

Instrukciók

A fokhagymamártást legalább fél nappal korábban kell elkészíteni: 2 dl tejfölt, 2 dl joghurtot simára keverünk fokhagymasóval (vagy fokhagymaolajjal). Fél napig hűtőben tartjuk.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 óra
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs