Rizsfelfújt recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rizsfelfújt receptje, elkészítése

Rizs felfújt (rizskoch)

A rizst a vízzel elkevert cukros tejben megfőzzük. Ne nagyon keverjük kanállal, inkább rázogassuk, hogy a szemek ne törjenek össze. Ha megfőtt félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Közben a tojássárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, és a lisztet. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, adhatunk hozzá szörpöt, lekvárt, csokiszószt ízlés szerint.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 2 dl víz
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dkg margarin
  • vaj, zsemlemorzsa (tepsihez)

Jegyzet

Ha szeretjük mazsolát is tehetünk bele.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje2 óra
5.47059
Átlagérték: 5.5 (17 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous (nem ellenőrzött)
Rizsfelfújt receptje

Szia! Én tegnap estére csináltam meg vacsorának, és hát mondanom sem kell, mind elfogyott. A párom imádta. Köszi a receptet! Smile

Anonymous
rizsfelfújt liszt nélkül

Szia. Stela vagyok. Én kipróbáltam a recepted de nem raktam bele lisztet. Nagyon finom lett. Köszönöm!