Rostos meggylé recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rostos meggylé receptje, elkészítése

A rostos meggylé készítéséhez a cigánymeggy a legjobb, mert abból nyerhető a legtöbb lé. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt. Leszűrjük, de a gyümölcsöt nem nyomkodjuk ki. A körülbelül 3 liternyi rostos levet egyszer felforraljuk, feloldjuk benne az édesítő tablettát, majd a tartósítószerrel összekeverjük. Azon forrón üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk. Felbontás előtt az üveget felrázzuk, hogy a leülepedett rostos anyag felkeveredjék benne.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 kg cigánymeggy
  • 30 db édesítő tabletta
  • 3 kiskanál szalicil

Instrukciók

A rostos meggylé után maradt cigánymeggy húsát üvegekbe töltjük. Annyi levet hagyunk rajta, amennyi az üvegekben lévő gyümölcsöt ellepi. Édesítés nélkül, tartósítószerrel megszórva lekötjük, és azonnal a kamrába, a végleges helyére állítjuk. Süteményekhez, mártásokhoz kitűnő.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság (Kolozs Csabáné)

Elkészítés ideje2 óra
2
Átlagérték: 2 (3 szavazat)
Értékelés: nincs