Sajtos perec recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sajtos perec receptje, elkészítése

Sajtos perec

A lisztet alaposan összedolgozzuk a lágy margarinnal, a sütőporral, a mackósajtokkal, 1 tojással és kevés sóval. Jól szaggatható zsíros tésztát kell kapnunk, ha nem ilyen tejföllel lágyíthatjuk. Lisztezett deszkán nyújtsuk el fél-egy centi vastagra, és szaggassuk ki. A maradék tésztát visszagyújuk és újra szaggatjuk. A másik tojást verjük fel egy tányérban és vékony szálúra reszeljük a sajtot. A kiszaggatott perecek egyik oldalát mártsuk először a tojásba, majd a sajtba és így helyezzük el a tepsiben. Előmelegített sütőben közepes lángon rózsaszínűre sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 1⁄2 csomag sütőpor
  • 1⁄2 doboz mackósajt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 20 dkg sajt (trapista)
  • izlés szerint
  • szükség szerint tejföl

Jegyzet

A tészta összeállításához nekem 2-3 evőkanál tejföl is kellett. A tetejére pedig 1 tojás kevés volt, így 2 db-ot használtam hozzá.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
7.88889
Átlagérték: 7.9 (9 szavazat)
Értékelés: nincs