Sárgaborsó főzelék recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sárgaborsó főzelék receptje, elkészítése

Az előző napon hideg vízbe beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. Füstöltlében kezdem főzni. Hozzáadom az egész vöröshagymát. Világos rántást készítek, hideg vízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel sűrítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfőtt levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belőle. Áttörve is készíthető.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg feles sárgaborsó
  • 1 l füstölthúslé (kockából is készíthető)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg zsír
  • 4 dkg liszt
  • 1 csipetny törött bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 óra
8.71429
Átlagérték: 8.7 (7 szavazat)
Értékelés: nincs