Sertésborda jóasszony módra recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sertésborda jóasszony módra receptje, elkészítése

Sertésborda jóasszony módra

A karajt nyolc egyenlő szeletre vágjuk, kissé kiverjük és inas részeit bevagdossuk, majd lisztben megforgatjuk és egy kevés margarinon megsütjük, azután lecsöpögtetve félrerakjuk. A visszamaradó zsíradékban először a paradicsompürét, majd a maradék lisztet kevergetve kissé megpirítjuk. Egy kevés vízzel felengedjük, 2-3 percig forraljuk. Ezt a pecsenyelevet a húsra szűrjük és 3-4 percig pároljuk. Közben a szalonnát meg a megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk , egy serpenyőbe szórjuk és nagy lángon, kevergetve megpirítjuk. A gombát ugyancsak megtisztítjuk, fölkockázzuk, majd a szalonnás hagymával összekeverjük. Változatlan lángon tovább pirítjuk, végül megsózzuk és a fölaprított petrezselyemmel megfűszerezzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, 1 x 1 centis kockákra vágjuk, majd bő, forró olajban megsütjük. A raguval összekeverjük és a tányérokra szedett húsra halmozzuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 70 dkg karaj
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 15 dkg császárszalonna (húsos)
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 15 dkg gomba
  • 1 csomag petrezselyem (csak a zöldje)
  • 150 dkg burgonya
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors (őrölt)
  • szükség szerint olaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Lánykori gyűjtés: Észak-Magyarország újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.15385
Átlagérték: 6.2 (13 szavazat)
Értékelés: nincs