Sóskamártás recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sóskamártás receptje, elkészítése

Sóska szósz krumplipürével

A sóskát megtisztítjuk, a vastagabb szárakat eltávolítjuk, többször váltott, bő vízben megmossuk, amíg a víz homokmentes nem lesz. Az olajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a sóskát. Kevés sóval addig pároljuk, amíg egészen szétfő. Meghintjük a liszttel, annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk, áttörjük, és ízlés szerint cukrozzuk. Krumplipürével kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg sóska
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipetny
  • izlés szerint cukor
  • szükség szerint tej

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje20 perc
8.78947
Átlagérték: 8.8 (19 szavazat)
Értékelés: nincs