Stefánia-vagdalt recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Stefánia-vagdalt receptje, elkészítése

Stefánia szelet

A zsemléket beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 4 tojást keményre főzzük. A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlékkel, a megdinsztelt hagymával, 4 tojással. Ízesítjük: sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, esetleg petrezselyemmel. A masszát jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben két hosszúkás rudat formázunk belőle. Az egyik rúdba belefektetjük a főtt tojásokat, és a fasírt masszával betakarjuk, a másik rudat megformázzuk és bacon szalonnával takarjuk be a tetejét. A tojásos rudat kevés zsíradékkal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Előmelegített sütőben - lassú tűzön, időnként a saját zsírjával meglocsolva - pirosra sütjük. kb. 1 óra. A sütés elején letakarjuk alufóliával.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg darált hús
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 8 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma (nagy fej)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • petrezselyem zöldje
  • bacon
  • zsemlemorzsa

Jegyzet

A fotón a bacon nélkül készült Stefánia szelet látható.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv-internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7
Átlagérték: 7 (13 szavazat)
Értékelés: nincs
majácska
majácska képe
Offline
Regisztrált: 2010-01-07
Pontjai: 2
Én is szoktam sütni

Én is szoktam sütni stefániát. De most ujittotam . A füszerezés ugyan az csak a hushoba mirlit vegyes zöldséget tettem , közepében ugyan ugy tojást .Ez jobban elfogyot mind a hagyomános.