Stefánia-vagdalt recept |
|||||||
Stefánia-vagdalt receptje, elkészítéseA zsemléket beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 4 tojást keményre főzzük. A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlékkel, a megdinsztelt hagymával, 4 tojással. Ízesítjük: sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, esetleg petrezselyemmel. A masszát jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben két hosszúkás rudat formázunk belőle. Az egyik rúdba belefektetjük a főtt tojásokat, és a fasírt masszával betakarjuk, a másik rudat megformázzuk és bacon szalonnával takarjuk be a tetejét. A tojásos rudat kevés zsíradékkal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Előmelegített sütőben - lassú tűzön, időnként a saját zsírjával meglocsolva - pirosra sütjük. kb. 1 óra. A sütés elején letakarjuk alufóliával. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetA fotón a bacon nélkül készült Stefánia szelet látható. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Húspástétom receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos-tejfölös göngyölt hús receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sertésszelet szénégető módra receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Én is szoktam sütni stefániát. De most ujittotam . A füszerezés ugyan az csak a hushoba mirlit vegyes zöldséget tettem , közepében ugyan ugy tojást .Ez jobban elfogyot mind a hagyomános.