Svéd uborka recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Svéd uborka receptje, elkészítése

Svéd uborka saláta

Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra szeleteljük, gyaluljuk. Levet készítünk a többi hozzávaló összekeverésével. Nem kell megmelegíteni, de a nátrium-benzoát nem oldódik hideg vízben, ezért a 6 dl vízből kb. 1 dl-t megmelegítek, ebben feloldom a nátrium-benzoátot, majd összekeverem a többivel. Ezután az uborkát összekeverjük a hagymával, ráöntjük a levet, és 24 órát állni hagyjuk, végül kis üvegekbe rakjuk, és a tetejét celofánnal lekötjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 kg uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 dl
  • 8 dl cukor
  • 4 dl 10 %-os ecet
  • 6 dl víz
  • 1 csomag mustármag
  • izlés szerint babérlevél
  • 1 mokkáskanál nátrium-benzoát
  • 1 mokkáskanál borkén

Jegyzet

Elkészítési idő, ez csak a tisztítás, és előkészítés ideje.
Többször is készítettem már ezt nagyon finom savanyúságot, próbáltam úgy, hogy az uborkát csak mostam és rajta hagytam a héját, ill. úgy is, hogy meghámoztam. Mindkettő finom, talán jobban néz ki, ha nem hámozzuk meg, de az ízén nekem nem változtatott.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.7
Átlagérték: 6.7 (10 szavazat)
Értékelés: nincs