Tejfölös babfőzelék recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tejfölös babfőzelék receptje, elkészítése

A beáztatott babot hideg vízbe téve felforraljuk. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt puhár főzzük. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, amelyben finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát is pirítunk, majd belekeverjük a pirospaprikát. A rántást hideg vízzel simára keverjük, és a főzeléket besűrítjük. Hozzákeverjük a tejfölt, ecettel ízesítjük, és felforraljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg tarkabab
  • 1⁄2 dl olaj
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • pirospaprika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 óra
8.09091
Átlagérték: 8.1 (33 szavazat)
Értékelés: nincs