Tejfölös csirkecomb recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tejfölös csirkecomb receptje, elkészítése

A lisztet összekeverjük a paprikával, majorannával, borssal, és a fokhagymával, az enyhén besózott csirkecombokat megforgatjuk a keverékben. Kivajazott tepsibe rakjuk, és a maradék lisztet (fűszereset) rászórjuk. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. Erre rákarikázzuk a hagymát. A tejfölt összekeverjük az olajjal, és a tetejére öntjük. Lefóliázzuk, és kb. 50 perc múlva kivesszük a sütőből. (Közepes lángon sütjük).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 5 db csirkecomb
  • 8 dkg liszt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 kiskanál majoranna
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg sajt (füstölt)
  • 1⁄2 l tejföl
  • 8 evőkanál olaj, só

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.89474
Átlagérték: 6.9 (19 szavazat)
Értékelés: nincs
Adri (nem ellenőrzött)
idő

Most sül éppen a sütőben, először csinálom, és már most az a tapasztalatom, hogy minimum másfél órán át kell sütni. Az 50 perc tutira nem elég! Amúgy illatra tök jó Wink