Tejfölös karfiol leves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tejfölös karfiol leves receptje, elkészítése

Karfiol leves

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és folyóvízben megmossuk. Ételízesítős vízben kb. 20 percig főzzük (ne legyen túl puha). Ekkor az olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a tejföllel összekeverve beleszűrjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A tetejére szórhatunk apróra vágott petrezselymet.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 fej karfiol (kis fej)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • izlés szerint ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • izlés szerint petrezselyemzöld

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Heves megyei Napilap

Elkészítés ideje45 perc
6.82353
Átlagérték: 6.8 (17 szavazat)
Értékelés: nincs