Tejszínes csokitorta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tejszínes csokitorta receptje, elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a vizet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaóport, végül óvatosan hozzákeverjük a kemény tojáshabot is. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben (170 fokon) 40-45 percig sütjük.
A krémhez 2 dl hulalát a tejcsokival, a cukorral felfőzzük és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra vert vajat, majd 2 dl keményre felvert hulalát. A tortalapot 3 részre vágjuk, és ezzel a krémmel töltjük meg, a tetejét és az oldalát is bekenjük vele.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db tojás (tésztához)
  • 24 dkg porcukor (tésztához)
  • 20 dkg liszt (tésztához)
  • 2 evőkanál kakaópor (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 9 evőkanál víz (tésztához)
  • 4 dl hulala (krémhez)
  • 15 dkg tejcsoki (krémhez)
  • 10 dkg vaj (krémhez)
  • 5 dkg cukor (krémhez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs