Tepertős pogácsa recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tepertős pogácsa receptje, elkészítése

Tepertős pogácsa sütemény

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a tejfölt, a megfuttatott élesztőt, és a tejet. Jól összedolgozzuk, cipót formázunk belőle megszórjuk liszttel és fél órát kelesztjük. Közben a darált tepertőt sóval, borssal ízesítjük. A tésztát pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtuk megkenjük a tepertős krém harmadával és feltekerjük, mint a bejglit. Kicsit meglapítjuk, mindkét oldalról felhajtjuk és 10-15 percig állni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük. Végül kb. másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét éles késsel bevagdossuk. Pogácsákat szaggatunk belőle, és kicsit megsodorjuk őket a tenyerünkkel, hogy ne dőljenek szét a tepsiben. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 3 kiskanál
  • 5 dkg élesztő
  • 1⁄2 dl tej (az élesztőhöz)
  • 1 kiskanál cukor (az élesztőhöz)
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 40 dkg darált tepertő
  • izlés szerint só, bors (a tepertőhöz)
  • 1 db tojás a kenéshez

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje3 1⁄2 óra
7.4
Átlagérték: 7.4 (5 szavazat)
Értékelés: nincs