Tepsis mandula recept |
|||||
Tepsis mandula receptje, elkészítéseA tésztához valókat a rum kivételével összekeverem, amikor már jó morzsalékos hozzáadom a rumot, és ezzel is jól átkeverem. Az így kapott tésztacipót 2 részre osztom, lapokká nyújtom és tepsi hátán sütőpapíron (kb. 200 fokon, 15 perc) megsütöm. Ha a lapok kihűltek megtöltöm a krémmel: a vaníliás pudingot 2 evőkanál cukorral és a tejjel sűrűre főzöm és kihűtöm, közben a margarint a porcukorral jó habosra keverem, végül hozzáadom az aromát, és a kihűlt pudingot, majd alaposan összekeverem, és megtöltöm a tésztát. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk, másnapra megpuhul. Ekkor ráteszem a csokimázat: a tortabevonót összemelegítem a kakaópor, cukor, víz és a vaj keverékével, ha kicsit meghűlt rákenem a süti tetejére. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Kiwi szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Dorottya szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Részeges Izidor receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||