Töltött csirkecomb recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött csirkecomb receptje, elkészítése

Töltött csirkecomb

A zsemlét vízben (vagy tejben) megáztatjuk, ha jól megázott kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet),a zúzott fokhagymát, a tojást, borssal, majorannával, sóval ízesítjük, és jól összedolgozzuk. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük. Bőrét jól fellazítjuk, és megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összetűzzük. Ha elkészült, megsózzuk a tetejét, és tepsibe rakjuk. Vizet öntünk alá, és megkenjük a csirkecombokat kevés zsírral. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 8 db csirkecomb
  • 4 db zsemle
  • 2 db tojás
  • szükség szerint olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint majoranna

Jegyzet

A töltelékbe tehetünk egy kis májkonzervet, esetleg elkaparva a csirke máját, de tehetünk bele főtt, füstölt húst, vajon párolt gombát is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv + újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.41667
Átlagérték: 8.4 (24 szavazat)
Értékelés: nincs
nicolcicus (nem ellenőrzött)
Csináltam múltkor és nagyon

Csináltam múltkor és nagyon finom lett Smile

Eriii (nem ellenőrzött)
köszi

köszi Smile