Töltött cukkini recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött cukkini receptje, elkészítése

Töltött cukkini

A cukkiniket (4 db, 20-30 cm-es) meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, közepét kivájjuk. Sós, enyhén ecetes, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. A rizst kevés olajon kicsit megpirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk. Az olajat felforrósítjuk megfonnyasztjuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a darált húst és megpirítjuk, ha kész kihűtjük. Ha a hús kihűlt hozzákeverjük a tojás, a párolt rizst, a reszelt sajt felét, 1 evőkanál tejfölt, és az ételízesítőt (aki szereti apróra vágott kaporral is ízesítheti). Ezt a masszát belekanalazzuk a kivájt cukkinikbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és tejfölt locsolunk rá. Alufóliát teszünk rá és előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk, majd alufólia nélkül megpirítjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db cukkíni
  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, ecet a főzővízbe

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi Nők Lapja

Elkészítés ideje45 perc
7.5
Átlagérték: 7.5 (10 szavazat)
Értékelés: nincs