Töltött dagadó recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött dagadó receptje, elkészítése

Töltött hús

A dagadót éles késsel felszúrjuk, hogy a szélein maradjon annyi hús ami összetartja, mintha egy zsákot kapnánk, amibe beletöltjük majd a tölteléket (egyszerűbb a hentest megkérni) A húst kívül, belül sóval és borssal megdörzsöljük. A töltelékhez a zsemléket tejben megáztatjuk, közben az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpároljuk, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, és levesszük a tűzről, kihűtjük. Ezután összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, majd a tojást is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A tölteléket a dagadóba kanalazzuk (ne legyen túl feszes, mert sülés közben kireped), majd a nyílást hústűvel összetűzzük, vagy összevarjuk. A húst megkenjük egy kis olvasztott zsírral, és középmeleg sütőben pirosra sütjük, közben locsolgatjuk a saját zsírjával.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db sertésdagadó
  • só, őrölt bors
  • töltelékhez:
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás

Jegyzet

Aki szereti tehet a töltelékbe csirkemájat is. (kb. 20 dkg)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyukám

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
7.59091
Átlagérték: 7.6 (22 szavazat)
Értékelés: nincs