Töltött patiszon recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Töltött patiszon receptje, elkészítése

Meghámozzuk a patiszont félbe vágjuk és a magjait kiszedjük. Ezután a két fél patiszont enyhén ecetes-sós vízben puhára főzzük. Közben a pörköltből a húst kiszedjük, átdaráljuk és 1-2 kanál pörköltlével meg tejföllel összekeverjük. Hozzáadjuk a sós vízben főtt rizst, és a patisszonokba töltjük. Tűzálló tálra egymás mellé ültetjük és leöntjük a maradék pörköltlé meg tejföl keverékével. A sütőben jól átsütjük, de nem pirítjuk meg.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg patisszon
  • 30 dkg sertéspörkölt
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • só, ecet

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.4
Átlagérték: 6.4 (15 szavazat)
Értékelés: nincs