Töltött sajtos pogácsa recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött sajtos pogácsa receptje, elkészítése

Töltött sajtos pogi

A leveles tészát vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelet tepsibe rakjuk. A tojásokat felverjük és megkenjük a pogácsák tetejét, sózzuk, és a fele mennyiséget szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben (200 fokon kb. 10-15 perc) megsütjük őket. Elkészítjük a krémet: a megmaradt felvert tojást összekeverjük a liszttel, tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint és a reszelt sajtot. Megvárjuk míg a pogácsák és a krém is kihűl, majd a krémet két pogácsa (alul a sima tetejű, felül a szezámmaggal megszórt tetejű) közé kenjük, és az összeragasztott pogácsák oldalát reszelt sajtba forgatjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db tojás
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt sajt
  • szükség szerint szezámmag
  • 10 dkg füstölt sajt (az oldalára)
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors
  • izlés szerint szerecsendió

Jegyzet

Én a Spar-ban kapható leveles tésztát használtam. Saját márkatermékük.
SiteAdmin: Nekem kicsit sótlan volt...

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs