Törökmézes lepény recept |
|||||||
Törökmézes lepény receptje, elkészítéseA cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrjuk lisztet, és négy lapban kisütjük. A lapokat a következő krémmel kenjük meg: a darából, vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral jó habosra kavarjuk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, majd jól kikeverjük. A lapokat megkenjük, az utolsó lapot csokimázzal vonjuk be. Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap szeletelhető. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Bocimobil muffin receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kiwi szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kinder tejszelet sütemény receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||