Törökmézes lepény recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Törökmézes lepény receptje, elkészítése

Törökmézes Sütemény

A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrjuk lisztet, és négy lapban kisütjük. A lapokat a következő krémmel kenjük meg: a darából, vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral jó habosra kavarjuk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, majd jól kikeverjük. A lapokat megkenjük, az utolsó lapot csokimázzal vonjuk be. Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap szeletelhető.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg cukor (tésztához)
  • 2 evőkanál méz (tésztához)
  • 2 evőkanál tej (tésztához)
  • 1 db tojás (tésztához)
  • 1 kiskanál szódabikarbóna (tésztához)
  • 45 dkg liszt (tésztához)
  • 1 dl búzadara (krémhez)
  • 1⁄2 l vanlíiás tej (krémhez)
  • 20 dkg margarin (krémhez)
  • 20 dkg porcukor (krémhez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Piri mama

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.33333
Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs