Túrófánk recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Túrófánk receptje, elkészítése

Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával megy egy csipet sóval, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután óvatosan, nehog összetörjön, közékeverjük a tojások kemény habbá felvert fehérjét. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet mérsékeljük, hogy a közepe is átsüljön. Az olajtól alaposan lecsepegtetve, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • csipetny
  • szükség szerint zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • szükség szerint olaj (a sütéshez)
  • izlés szerint fahéjas porcukor (a tálaláshoz)

Instrukciók

Ha ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs