Vajdasági sós recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Vajdasági sós receptje, elkészítése

Vajdasági sós süti

Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (állítva nem elfektetve) megkenjük a felvert tojással, köménymaggal, sajttal megszórjuk (ízlés szerint). Előmelegített sütőben sütjük. (200 fokon kb. 30 perc)

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • izlés szerint köménymag
  • izlés szerint reszelt sajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
9
Átlagérték: 9 (6 szavazat)
Értékelés: nincs