Zellerkrémleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zellerkrémleves receptje, elkészítése

Zeller krémleves

Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott zellert. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. Összefőzzük, majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleöntjük a tejszínt. Állandóan kevergetve kissé besűrítjük. Frissen vágott zellerlevéllel és levesgyönggyel (vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db zeller
  • 8 dl húsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság (Heves megyei Hírlap)

Elkészítés ideje45 perc
7.70833
Átlagérték: 7.7 (24 szavazat)
Értékelés: nincs