Zöldséges zsemle recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zöldséges zsemle receptje, elkészítése

A zöldségeket mossuk meg, majd karikára ill. kockára vágjuk. A fokhagymát áttörjük, az oreganóval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, hozzáadjuk az olajat, aztán a salátára öntjük, összekeverjük. Lefedjük. 1 órára behűtjük.
A zsemlét kettévágjuk, belsejét kivájjuk. Megkenjük vajjal, forró sütőbe ropogósra sütjük. Ezután a salátával megtöltjük. Reszelt juhsajtot szórunk rá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db közepes paradicsom
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott mokkáskanál oregano
  • só, bors
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 db zsemle
  • 4 kiskanál vaj vagy margarin

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés (újság)

Elkészítés ideje30 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs