Zsemlegombóc recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zsemlegombóc receptje, elkészítése

A szikkadt zsemléket apró kockákra vágom, és a felforrósított olajon világosra pirítom (én a sütőben a tepsiben pirítottam meg). Ezután meglocsolom a tejjel és 15-20 percig állni hagyom, majd hozzáöntöm a felvert tojásokat, a megolvasztott vajat, sóval, petrezselyemmel ízesítem, és hozzádolgozom a lisztet. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázok, és bő, forró sós vízben főzöm ki, kb. 10 percig. Egyet kettévágok, hogy belül is megfőtt-e, majd szűrőkanállal kiszedem.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 6 db szikkadt zsemle
  • 6 evőkanál olaj
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 kiskanál
  • 1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem
  • 30 dkg liszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet + ismerős

Elkészítés ideje30 perc
7.8
Átlagérték: 7.8 (10 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous
zsemlegombóc

Apróra vágott zöldségzöldet lehet hozzá tenni. Sokkal finomabb, ha a zsemledarabokat kevés apróra vágott,kisütött füstölt szalonna zsírjában pirítjuk .