Zsemlegombóc recept |
|||||||
Zsemlegombóc receptje, elkészítéseA szikkadt zsemléket apró kockákra vágom, és a felforrósított olajon világosra pirítom (én a sütőben a tepsiben pirítottam meg). Ezután meglocsolom a tejjel és 15-20 percig állni hagyom, majd hozzáöntöm a felvert tojásokat, a megolvasztott vajat, sóval, petrezselyemmel ízesítem, és hozzádolgozom a lisztet. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázok, és bő, forró sós vízben főzöm ki, kb. 10 percig. Egyet kettévágok, hogy belül is megfőtt-e, majd szűrőkanállal kiszedem. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Tojáspogácsa receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Nokedli receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Puliszka receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Apróra vágott zöldségzöldet lehet hozzá tenni. Sokkal finomabb, ha a zsemledarabokat kevés apróra vágott,kisütött füstölt szalonna zsírjában pirítjuk .