Zserbó recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zserbó receptje, elkészítése

Zserbó

Az élesztőt pici cukros tejben tejben megfuttatom, hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom, 4 részre osztom, fél órát pihenni hagyom, majd kinyújtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom az első lapot, megkenem sárgabarack lekvárral, és megszórom cukros dióval, ráteszem a második lapot, megint lekvár, és dió, így tovább az utolsó lapig. Ezt megszúrkálom villával, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütöm.
Tetejére csokimázat teszek.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 25 kg margarin
  • 1 csipetny
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 db tojás (csak a sárgája)
  • 1 1⁄2 dl tej
  • 2 1⁄2 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió (töltelékhez)
  • 15 dkg cukor (töltelékhez)
  • 20 dkg sárgabaracklekvár (lapok kenéséhez)
  • 1 db tortabevonó csoki (mázhoz)
  • 5 evőkanál kakakópor (mázhoz)
  • 5 evőkanál cukor (mázhoz)
  • pici víz (mázhoz)
  • diónyi vaj (mázhoz)

Jegyzet

Máz: a tortabevonócsokit összemelegítem a kakaópor, cukor, pici víz és diónyi vaj keverékével, majd a kihűlt sütire kened.
Ilyen jó csokimázat még soha nem készítettem!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7.97674
Átlagérték: 8 (43 szavazat)
Értékelés: nincs