Receptek
(1 vote) Az ananászt lecsepegtetjük a levétől. Egy alufólia grill tepsit kicsit kiolajozunk, és ebben sütjük meg az ananász szeleteket.
|
|||
(1 vote) A tarját felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, és szemesborssal, babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagymával ízesített vízben kb. 1 órán át lassú tűzön előfőzzük, hogy puha legyen, így a grillezéskor már csak rövid ideig kell sütni. Ha a hús puha kiszedjük a vízből, sóval, ketchuppal, mézzel ízesített olajban megforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap a grillen már csak átpirítjuk.
|
|||
(2 szavazat) A mustáros csirkemellből kiválogatott hagymát egy grill alufólia tepsibe rakjuk, ráöntjük a csirkemell pácolásából visszamaradt olajat, és készre sütjük, megpirítjuk a hagymákat.
|
|||
(2 szavazat) A csirkemellet felszeleteljük (egy egész csirkemellből kb. 6 szeletet készítünk). Elkészítjük a páclevet: az olajban (kb. 1 dl) elkeverjük a sót, borsot, mustárt. Egy tányér aljára vöröshagymát szeletelünk erre egy sor a páclében megforgatott húst rakunk, megint hagymát, megint húst, a végén annyi olajat öntünk rá, hogy a húst ellepje. Fél napig hűtőben érleljük. Grillsütőn puhára sütjük.
|
|||
(1 vote) Az olajat, ketchupot, worcester-szószt, és a mézet összekeverjük egy mély edényben és hozzáadjuk a kínai fűszerkeveréket. Azonnal pácolhatunk benne.
|
|||
(1 vote) Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a mustár,a worcester és só hozzáadásával simára keverjük. Az így kapott mustárkrémet főtt és rostonsült húsok mellé kínáljuk.
|
|||
(4 szavazat) A sertéshúst, a marhahúst, és a füstölt szalonnát ledaráljuk, (vagy már eleve igy vesszük), a hagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy kolbászkákat formálunk és alufóliára téve, fűszeres olajjal kenegetve sütjük. Chiliporral is fűszerezhetjük.
|
|||
(3 szavazat) A lehártyázott és szeletelt májat (bármilyen lehet, csirkemáj, sertésmáj, borjúmáj, pulykamáj) 1-2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, leitatgatjuk, sóval, borssal, pici majorannával fűszerezzük és vékony szeletelet sonkába (selyemsonka) vagy húsos szalonnába (bacon) göngyöljük, hústűvel rögzítjük. A rácsra alufóliát teszünk, pirosra sütjük a göngyöleget.
|
|||
(1 vote) A mozzarellagolyókat beleforgatjuk a színesbors-őrleménybe, és mindegyiket beletöltjük egy-egy kimagozott aszalt szilvába, amelyet előzőleg vörösborba áztattunk. A csirkemellből csíkokat vágunk, sózzuk, borsozzuk és beletekerjük a töltött aszalt szilvát, majd körbeburkoljuk baconnel.
|
|||
(1 vote) A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
|
|||