Receptek
A sajtot, a meghámozott almát és a sonkát vékony szeletekre vágjuk, s megfelelő edényben jól összekeverjük. A joghurtot a mustárral, borssal, sóval, cukorral, paprikával elvegyítjük, s a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a salátára, s egy óra hosszat állni hagyjuk. |
|||
(1 vote) A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, reszelt citromhéjat, a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, és a joghurtot. Ha szeretjük keverhetünk hozzá mazsolát, darabos diót, csokoládét, mandulát. Egy kuglóf formát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük a tésztát és kb. 1 órát sütjük. (160-170 fokon).
|
|||
(1 vote) Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval megszórjuk.
|
|||
A közepes nagyságú uborkákat héjastól kis kockákra vágjuk és összekeverjük az apróra vágott kaporral. Nem sózzuk. Étkezés előtt ráöntjük az uborkára a joghurttal, vagy tejföllel hígított majonézt, és ha kell sózzuk.
|
|||
Kevés olajon megfonnyasztom a karikára szeletelt újhagymát, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot (előtte leforrázom és a héját leszedem róla), és 2 percig pirítom. Ezután felverem a tojásokat, összekeverem a joghurttal, a lereszelt sajttal, apróra vágott bazsalikomlevéllel és megsózom. Ráöntöm a hagymás keverékre és készre sütöm.
|
|||
A sonkás kukoricás muffin elkészítése nem okozhat gondot senkinek sem. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, és a kukoricát. A tojást összekeverjük az olajjal, joghurttal, sóval, ételízesítővel, kakukkfűvel, bazsalikommal, majd összekeverjük a lisztes hozzávalókkal.
|
|||
A két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze.
|
|||
(1 vote) A túrót villával összetörjük, a fokhagymát áttörtjük, a bazsalikomot finomra vágjuk, és a joghurttal együtt a túróhoz keverjük, sózzuk. Pirítóssal vagy barna kenyérrel tálaljuk, de héjában főtt burgonyához is illik.
|
|||
A fokhagymagerezddel dörzsöljünk be alaposan egy salátástálat. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk nyolcfelé. Turmixgéppel keverjük sima mártássá a joghurtot, a juhtúrót és tehéntúrót. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátástálba öntjük. Belerakosgatjuk a paradicsomcikkeket (élekkel felfelé), bazsalikomlevelekkel díszítjük. Tálalás előtt 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
|
|||
(22 szavazat) A porcukrot összekavarjuk a zselatinnal, majd hozzáöntjük a joghurtot és lassú tűzön, állandóan kevergetve megmelegítjük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrot és kihűtjük. Közben felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a kihűlt joghurttal.
|
|||