Saláták: egyéb saláta receptek és elkészítés: 1. oldal
(2 szavazat) A rukkolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Az olajon kicsit megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, az apróra darabolt fokhagymát, és a rozmaringleveleket. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről levesszük, megöntözzük a balzsamecettel és ráöntjük a rukkolára.
|
|||
(8 szavazat) A paradicsomokat félbe vágjuk, és összekeverjük a megmosott, megszárított rukkolával, hozzákeverjük az olajbogyót és a mozzarella golyókat, majd meglocsoljuk az olajjal, és a balzsamecettel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Azonnal fogyasztjuk.
|
|||
(3 szavazat) A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
|
|||
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|||
(13 szavazat) A burgonyát megmossuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, forrón megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát felkarikázzuk, és egy mély tálba rétegesen lerakjuk a hagymával. Minden réteget sózunk, borsozunk. A tetejére hagyma kerüljön. Az ecetet összekeverjük az olajjal, és kézi habverővel simára keverjük.
|
|||
(2 szavazat) A kefírbe kevés sót, törött borsot, csipetnyi porcukrot keverünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt, főtt sonkát. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott zöldhagymát, és a kis kockákra vágott ananászt.
|
|||
(20 szavazat) A káposztát meggyaluljuk, besózzuk 1-2 órán át sóban állni hagyjuk. Ecetettel, vízzel, cukorral kellemes savanykás pácot készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, beletesszük az ecetes lébe, köménymagot keverünk bele. Törött borssal vagy pirospaprikával meghintjük. |
|||
(2 szavazat) A megfőtt rizsbe belekarikázom a virslit, hozzákavarom a kukoricát, a majonézt, a ketchupot és a tejfölt. Jól összekavarom.
|
|||
(3 szavazat) Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen öntjük hozzá az ecetet, a cukrot. Hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidolbjuk belőle, és belereszelünk egy másik fej nyers hagymát. Összekeverjük a tejföllel és a főtt sonkával.
|
|||
(8 szavazat) A lencsét átválogatjuk, megmossuk és néhány órán keresztül ázni hagyjuk. Leszűrés után enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virsli bőrét lehúzzuk és vékony karikákra szeleteljük. A lila hagymát szintén karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt egy nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott ...
|
|||