Saláták: egyéb saláta receptek és elkészítés: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (2 szavazat)

A rukkolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Az olajon kicsit megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, az apróra darabolt fokhagymát, és a rozmaringleveleket. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről levesszük, megöntözzük a balzsamecettel és ráöntjük a rukkolára.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Rukkola
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (8 szavazat)

A paradicsomokat félbe vágjuk, és összekeverjük a megmosott, megszárított rukkolával, hozzákeverjük az olajbogyót és a mozzarella golyókat, majd meglocsoljuk az olajjal, és a balzsamecettel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Azonnal fogyasztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Natúr Sárgarépa saláta
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.30769
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (13 szavazat)

A burgonyát megmossuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, forrón megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát felkarikázzuk, és egy mély tálba rétegesen lerakjuk a hagymával. Minden réteget sózunk, borsozunk. A tetejére hagyma kerüljön. Az ecetet összekeverjük az olajjal, és kézi habverővel simára keverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A kefírbe kevés sót, törött borsot, csipetnyi porcukrot keverünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt, főtt sonkát. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott zöldhagymát, és a kis kockákra vágott ananászt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (20 szavazat)

A káposztát meggyaluljuk, besózzuk 1-2 órán át sóban állni hagyjuk. Ecetettel, vízzel, cukorral kellemes savanykás pácot készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, beletesszük az ecetes lébe, köménymagot keverünk bele. Törött borssal vagy pirospaprikával meghintjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A megfőtt rizsbe belekarikázom a virslit, hozzákavarom a kukoricát, a majonézt, a ketchupot és a tejfölt. Jól összekavarom.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen öntjük hozzá az ecetet, a cukrot. Hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidolbjuk belőle, és belereszelünk egy másik fej nyers hagymát. Összekeverjük a tejföllel és a főtt sonkával.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
7.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (8 szavazat)

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és néhány órán keresztül ázni hagyjuk. Leszűrés után enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virsli bőrét lehúzzuk és vékony karikákra szeleteljük. A lila hagymát szintén karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt egy nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott ...

Tartalom átvétel