Sütemények: aprósütemény receptek és elkészítésük: 1. oldal
(4 szavazat) A sütőport előbb liszttel összekeverjük, majd a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, majd egy órát pihentetjük, utána lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
|
|||
(3 szavazat) A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a cukrot, a tojást, sót, vaníliaaromát. Jól összedolgozom és hűtőbe rakom egy órára. Ezután a tésztát kis adagonként betöltjük a keksznyomóba, és ízlés szerinti formákat készítünk. A tésztát csupasz tepsire nyomjuk, a tepsit nem kell zsírozni, és sütőpapírt sem kell bele rakni! Előmelegített sütőben kb. 6 perc alatt megsül.
|
|||
(7 szavazat) A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és tepsi hátán megsütjük. Elkészítjük a krémet: a lisztet a tejjel összefőzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, a végén hozzákeverjük az apró darabokra vágott csokit.
|
|||
(7 szavazat) Összedolgozom a lisztet, a porcukorral, sütőporral, margarinnal a citrom levével, és a tojássárgákkal. Kicsit pihentetem, közben elkészítem a tölteléket: a tojásfehérjéket kemény habbá verem a porcukor hozzáadásával, majd hozzákeverem a darált diót és mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítem. A tésztából 4 cipót készítek, mindegyiket kör alakúra nyújtom, és 8 cikkre vágom.
|
|||
(2 szavazat) Az alapanyagokat összegyúrjuk, két órára hűtőbe tesszük, hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk. 5-6 centiméteresre daraboljuk, kis kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített, forró sütőben sütjük.
|
|||
(1 vote) A tojás és a kristálycukor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben lévő korongokat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral és kókuszreszelékkel. Előmelegített sütőben süssük meg, vigyázni kell vele, nagyon gyorsan megsül.
|
|||
(13 szavazat) Az anyagokat összegyúrjuk, (hideg margarint a porcukorral, majd a száraz anyagokkal morzsásítjuk kézi mixerrel, majd kézzel összegyúrjuk) egy fél órára hűtőbe tesszük, hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk. 5-6 centiméteresre daraboljuk, kis kifliket formázunk belőle. 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük, forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
|
|||
(5 szavazat) A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és csipetnyi sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formázunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk, majd a darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra ...
|
|||
(10 szavazat) A hozzávalókból linzertésztát készítünk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy feldolgozható állagúvá váljon.
|
|||
(12 szavazat) A hozzávalókat jól összedolgozzuk, 3 mm vastagra nyújtjuk, világosra sütjük. Lekvárral összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
|
|||