Sütemények: pogácsa receptek és elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 30 - 11:07
|
A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 20 - 10:31
|
Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 19:42
|
A leveles tészát vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelet tepsibe rakjuk. A tojásokat felverjük és megkenjük a pogácsák tetejét, sózzuk, és a fele mennyiséget szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben (200 fokon kb. 10-15 perc) megsütjük őket.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 3 - 19:46
|
A tejfölt pici cukorral meglangyosítom, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, beleteszem a többi hozzávalót, és összegyúrom az élesztővel. Elnyújtom, hajtogatom, pihenni hagyom 30 percig. Újra nyújtom, hajtogatom és megint 30 percig pihentetem. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, kiszaggatom, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 28 - 21:41
|
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. (Ízlés szerint akár rudakat is vághatunk belőle.) A tetejét megkenjük tojássárgájával, sajtot szórunk rá, előmelegített sütőben megsütjük. Nagyon gyors és nagyon finom!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 8 - 22:27
|
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A krumplit megfőzzük és krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, vajat, a megfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és azonnal szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített forró sütőben megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 25 - 00:09
|
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a sót, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, szórhatunk rá sajtot, köménymagot. Előmelegített forró sütőbe sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 25 - 00:01
|
A sütőporral elkevert lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a túrót, és a sót. Jól összedolgozom, és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtom. Rászórom az apróra kockázott bacon szalonnát, és a reszelt sajtot. Feltekerem, és megint kinyújtom kb. 2 cm vastagra. Tetejét késsel bevagdosom, megkenem a felvert tojással, sózom, reszelt sajttal megszórom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, december 21 - 20:48
|
A tejfölt a cukorral összekeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel a lisztet a margarinnal, a sóval, és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd a közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe tesszük bele a tojás sárgáját, a túrót és a megfuttatott élesztőt.
|
|
|
|
|
|