Tészta ételek: kenyér receptek és elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)

Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.44444
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.4 (9 szavazat)

A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük, hozzáadjuk a magokat, a sót, a megkelt kovászt, és langyos vízzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen bő órát kelesztjük. Olajjal kikent szögletes formába ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

Kevés lisztből, kicsi élesztőből és langyos vízből kovászt készítünk, melyet 6-8 órán keresztül érlelünk. Ha elkészül, hozzákeverjük mind a kétféle lisztet. (Felhasználás előtt ne felejtsük el átszitálni.) Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezt jól kidolgozzuk és fél óráig érleljük. Cipót formálunk belőle és újra kelesztjük legalább fél ...

RADVANYI képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (8 szavazat)

Az alapanyagokat öszedolgozzuk, majd a megkelt tésztát egy alkalmas formába tesszük és előmelegített sütőben 40 percig sütjük

Tartalom átvétel