Ünnepi ételek, karácsony: karácsonyi receptek, tippek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pozsonyi kiflik
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)

Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Törökmézes Sütemény
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrjuk lisztet, és négy lapban kisütjük. A lapokat a következő krémmel kenjük meg: a darából, vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral jó habosra kavarjuk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, majd jól kikeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés szelet
6.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (8 szavazat)

A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mézes aprósütik
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztot vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük, jól kidolgozzuk, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (lisztezett deszkán dolgozzunk), tetszés szerinti formákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés parfé
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (4 szavazat)

A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk. Ha kész kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirkemell kuglóf formában
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

Egy kuglóf formát kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mákvirág
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Halászlé Kalocsai módra
6.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (9 szavazat)

A halakat (compó harcsa keszeg stb.) megtisztítjuk, a ponty fejét, farkát és a többi halat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, zöldpaprikát, és állandó forrással 1,5 óráig főzzük, míg az alaplé elkészül. Közben a ponty "derekát" vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, hogy ne essen szét a főzés során.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karácsonyi muffinok
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

Az alapanyagokat összekeverjük, muffinpapírral bélelt muffin-formába töltjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött pulykamell aszalt szilvával
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (8 szavazat)

Az aszalt szilvát ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan föltekerjük. Egy lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk, és a tekercseket óvatosan beleengedjük.

Tartalom átvétel