Zöldséges ételek: patiszonból készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (3 szavazat)

A patisszont (csillagtököt) meghámozzuk, kettévágjuk, és a magját kiszedjük. A húsát kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk, és letakarva fél óráig állni hagyjuk. Ezután szűrőbe rakva lecsepegtetjük, és a patisszont kevés olajban megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (12 szavazat)

A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk. Tejfölt elkeverünk tojással és reszelt sajttal, fűszerezzük sóval, ízlés szerint kaporral, fehér borssal, kurkumával. Kizsírozott, lisztezett jénaiba helyezzük a szeleteket, leöntjük a mártással, majd ismét a szeletek, újra a mártás. A tetejére mártás kerüljün, és azt borítsuk be a sajt vékony szeleteivel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (3 szavazat)

Zsíradékban üvegesre pároljuk a hagymát, esetleg adhatunk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot, elkeverjük pirospaprikával. Beletesszük a 4-5 centis kockára vágott, hámozott, belezett csillagtököt, fedő alatt megfőzzük, majd sózzuk, és tejföllel leöntve tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (6 szavazat)

A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk és azonnal panírozzuk, majd az egyik oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül megsütjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
6.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (15 szavazat)

Meghámozzuk a patiszont félbe vágjuk és a magjait kiszedjük. Ezután a két fél patiszont enyhén ecetes-sós vízben puhára főzzük. Közben a pörköltből a húst kiszedjük, átdaráljuk és 1-2 kanál pörköltlével meg tejföllel összekeverjük. Hozzáadjuk a sós vízben főtt rizst, és a patisszonokba töltjük. Tűzálló tálra egymás mellé ültetjük és leöntjük a maradék pörköltlé meg tejföl keverékével. A ...

Tartalom átvétel