Alapanyagok: almaecet felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Párolt lilakáposzta
8.1125
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.1 (80 szavazat)

A káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A káposztát kb. gyufaszál vastagságúra szeleteljük vagy reszeljük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon 2 evőkanál cukor hozzáadásával zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, kicsit átpirítjuk, és hozzáöntjtük a vizet. Megsózzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk (kb. 1 óra).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (1 vote)

A virágokat jól rázzuk ki, nehogy bogár maradjon benne, de ne mossuk, mert elveszti az ízét. 1 liter vízzel felfőzzük a cukrot, citrompótlót és a citrom reszelt héját, 5 literes üvegben 7 bodzavirágot leforrázunk vele. Feltöltjük vízzel, belekarikázzuk a citromot, hozzáadjuk az ecetet és jól összekeverjük. Gézzel bekötjük, három napig így áll. Napjában ötször-hatszor megkeverjük.

Tartalom átvétel