Alapanyagok: babérlevél felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tojásos krumpli leves
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és ízesítjük pirospaprikával, őrölt borssal, sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felönjtük annyí vízzel, hogy ellepje, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, visszarakjuk a tűrre, és lassú lángon puhára főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse krémleves füstöltsajttal
0
Értékelés: nincs

A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

Négy nagy szelet húst kiklopfolunk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, összehajtjuk, hústűvel megtűzzük, lisztezve kevés olajon megpirítjuk a gombafejekkel együtt, majd félretesszük. A maradék olajon megdinszteljük a kis fej hagymát, fűszerezzük, felöntjük a musttal, borral, a húsokkal, a gombával összepároljuk. Majd a gombát és a húst kiszedjük, a levet tejszínnel elkeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a darálthúst, és fehéredésig pirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, hozzáadom sűrített paradicsomot(kis dobozos), babérlevéllel, sóval, vegetával, oregánóval, pizzafűszerkeverékkel ízesítem, és hozzáadom a megtisztított, két darabra vágott kisebb méretű sárgarépát is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tojás leves
6.44444
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (9 szavazat)

Az olajon sötét zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, és sóval, borssal, babérlevéllel, kisebb fej vöröshagymával ízesítjük, kb. 10 percig lassú lángon főzzük, majd óvatosan beleütjük a nyers tojásokat. További 10 percig főzzük, hozzáadjuk a tejfölt, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk. Az üvegbe a dinnye közé nyomkodjuk az ujjnyi vastag tormaszeleteket, a borsikafüvet, az erős paprikákat, a babérleveleket és szemesborsot szórunk rá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kechup házilag
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

Az olajon kis lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az összeturmixolt, lehéjazott paradicsomot, és a többi ízesítőt: őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, mustár, só, bors, cukor, fehérborecet, fahéj, babérlevél, borsikafű. Egy órán át kavargatva főzzük. Kivesszük a babérlevelet, és a fahéjat. Üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Krumplifőzelék
7.6875
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (16 szavazat)

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. Babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagyával ízesítjük. Amikor a puha, az olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, hozzáöntjük a tejfölt, és a burgonyához szűrjük, ha szükséges vízzel hígítjuk. Egyet forralunk rajta, a végén cukorral édesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tejfölös csirkepaprikas nokedlivel
8.83333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.8 (12 szavazat)

Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, és fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a csirkecombokat,sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük (tehetünk bele 1-2 szál borsikafüvet, 1 paradicsomot, 1 paprikát), kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.

Tartalom átvétel