Alapanyagok: bor felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(2 szavazat) A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.
|
|||
(3 szavazat) Sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk az alsó csirkecombokat, majd a száraz fehér borral és 2-3 evőkanál olajjal lelocsoljuk, ezt követően egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Az "érlelés" után sütőedénybe rakjuk, őrölt rozmaringgal megszórjuk, valamint karikára vágott nagy fej vöröshagymát és az áttört fokhagymát is a húsra helyezzük.
|
|||
(8 szavazat) A Fehérboros, mazsolás muffinhoz borból célszerű erős aromályú, fűszeres fajtát választani, például muskotályost. Az alma helyett kipróbálhatjuk reszelt sárgadinnyével is. A formákat kivajazzuk. A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig összekeverjük. Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bort és utána az olajat. Ismét pihentetjük.
|
|||
