Alapanyagok: cékla felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(16 szavazat) A 4 darab közepes nagyságú céklát jól megmossuk, ha szükséges kefével megsúroljuk és vízben megfőzzük. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk. Uborka gyaluval szeletekre vágjuk (ízlés szerint akár reszelhetjük is) és ecetes-cukros-sós salátalével leöntjük. Ízesíthetjük köménymaggal, reszelt tormával.
|
|||
(2 szavazat) A céklát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, meghámozom és apró csíkokra vágom. Cukros, ecetes lében hagyom kihűlni, majd leszűröm. A kefírt a majonézzel összekeverem, hozzáadom a reszelt vöröshagymát, és végül az egészet összekeverem a céklával.
|
|||
