Alapanyagok: citrom felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:06
|
A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 30 - 23:59
|
A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény tojásra tálalom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, november 26 - 22:03
|
Kétféle (egy sima és egy piskóta) tésztát készítünk, melyet sütőpapirral fedett sütőlemezre kenünk és megsütjük. Elkészítjük a tölteléket: A tejből, lisztből, 15 deka cukorból, tojássárgájából és a zselatinból sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét a maradék 20 deka kristálycukorral kemény habbá verjük, és a főzött sárga krémhez keverjük óvatosan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:48
|
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját, óvatosan összekeverjük. A masszát őzgerinc formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:23
|
A meghámozott, magtalanított sütőtököt(kb 1kg) kockákra daraboljuk. A tökhúshoz hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és levét, valamint a cukrot, és a gyömbérport. Letakarjuk, másnapig állni hagyjuk. Takaréklángon, gyakran kevergetve dzsem sűrűségűre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:08
|
A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 22:25
|
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 23:25
|
A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 28 - 10:55
|
A tenyérnyi nagyságú virágokat óvatosan megrázzuk, hogy bogár ne maradjon benne. Egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az alaposan megmosott és felszeletelt citromot, a citrompótlókat és vízzel felöntjük. Összekeverjük, hogy a cukor és a citrompótló elolvadjon, az üveg tetejére egy kistányért teszünk, és 2 napig állni hagyjuk. Utána leszűrjük, és azonnal fogyaszthatjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 19 - 22:47
|
A banánt (héj nélkül) karikára vágjuk, a megtisztított rebarbarát feldaraboljuk, és összekeverjük a banánnal, a cukorral és egy citrom kifacsart levével. Két órát állni hagyjuk, majd felforraljuk, 15-20 percig főzzük. A forró masszát fertőtlenített üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.
|
|
|
|
|
|