Alapanyagok: citrom felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (2 szavazat)

A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény tojásra tálalom.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Somlói galuska házilag
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (6 szavazat)

Kétféle (egy sima és egy piskóta) tésztát készítünk, melyet sütőpapirral fedett sütőlemezre kenünk és megsütjük. Elkészítjük a tölteléket: A tejből, lisztből, 15 deka cukorból, tojássárgájából és a zselatinból sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét a maradék 20 deka kristálycukorral kemény habbá verjük, és a főzött sárga krémhez keverjük óvatosan.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Citromos szelet
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját, óvatosan összekeverjük. A masszát őzgerinc formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A meghámozott, magtalanított sütőtököt(kb 1kg) kockákra daraboljuk. A tökhúshoz hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és levét, valamint a cukrot, és a gyömbérport. Letakarjuk, másnapig állni hagyjuk. Takaréklángon, gyakran kevergetve dzsem sűrűségűre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bodza szörp elkészítése
8.35294
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (17 szavazat)

A tenyérnyi nagyságú virágokat óvatosan megrázzuk, hogy bogár ne maradjon benne. Egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az alaposan megmosott és felszeletelt citromot, a citrompótlókat és vízzel felöntjük. Összekeverjük, hogy a cukor és a citrompótló elolvadjon, az üveg tetejére egy kistányért teszünk, és 2 napig állni hagyjuk. Utána leszűrjük, és azonnal fogyaszthatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A banánt (héj nélkül) karikára vágjuk, a megtisztított rebarbarát feldaraboljuk, és összekeverjük a banánnal, a cukorral és egy citrom kifacsart levével. Két órát állni hagyjuk, majd felforraljuk, 15-20 percig főzzük. A forró masszát fertőtlenített üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Tartalom átvétel