Alapanyagok: citromlé felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:32
|
A sárgarépát, a paprikákat, az uborkát felszeleteljük (reszelhetjük is). A túrót összekeverjük a kefírrel, sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott tökmaggal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:26
|
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Ezután rászórjuk a zöldbabot és a fűszereket, majd lefedve 10 percig pároljuk. Felöntjük fél dl vízzel, és további 5 percig főzzük. A tejszínt összekeverjük a mézzel és a citromlével, hozzáönjtük a húshoz, egyet rottyantunk rajta és kész. Rizzsel tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:14
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:13
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
)
A hozzávalókat összekeverjük. Kész.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 22:57
|
A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 22:52
|
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, a tűrzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket, és a lisztet. Vizes kávéskanállal kivajazott tepsibe (hidegen) kis halmokat rakunk. Nagyon lassan világosa sütjük (szárítjuk).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 22:32
|
Az avokádót megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy fél, kis fej reszelt vöröshagymát, a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, a tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk. Pirítósra kenve ehetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 22:24
|
A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, a vízbe tehetünk egy ág borsikát is. Amikor a bab megfőtt leszűrjük, kihűtjük, és összekeverjük a majonéz, tejföl, citromlé keverékével, sóval, borssal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 22:43
|
A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:17
|
A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|