Alapanyagok: csirkemáj felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(13 szavazat) A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).
|
|||
(10 szavazat) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Belerakjuk a csirkemájat, majorannával, borssal fűszerezzük és készre sütjük. Vajjal és mustárral, összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk. |
|||
(10 szavazat) A csirkemájakat megmossuk, megszárítjuk. Minden darabot megkenünk mustárral, és megszórjuk törött borssal, majd lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben(amiben egyszerre elférnek a májak) olajat forrósítunk és a lereszelt hagymát megfonnyasztjuk benne, ezután a lisztes májdarabokat ráteszzük, majorannával megszórjuk, és letakarjuk egy fedővel. Megsütjük az egyik oldalát (kb.
|
|||
(5 szavazat) Megtisztítom a vegyes zöldséget és a gombát, és kockára vágom. A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom. Ráteszem a zöldséget és a gombát, és kissé átpirítom. Beleteszem a szintén kockára vágott húst, a nyers zöldborsót, és kb. 1,5 liter vízzel felöntöm. Sóval, borssal fűszerezem, és puhára főzöm. Amikor a hús félig megpuhult, beleteszem az összevágott májat is.
|
|||
(3 szavazat) A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon a csíkokra vágott szalonnával együtt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra szeletelt májat, borssal és majorannával ízesítjük, mikor már majdnem kész a máj, hozzáöntjük a levétől leszűrt gombakonzervet, és még kb. 5 percig pároljuk.
|
|||
(4 szavazat) A tojást a tejjel habosra verem, a fűszereket beleteszem és hozzáadom a nyersen meghámozott és megreszelt burgonyát. Összekeverve annyi lisztet adok hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjak. Ezután beleteszem a zúzott fokhagymát, valamint 2 evőkanál olajat. A csirkemájat megtisztítom és ujjnyi széles csíkokra vágom. Lisztben megmártom, majd a tésztába forgatom és azonnal ...
|
|||
(7 szavazat) A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőr alá betöltjük a szalonnát, a fűszerezett májat. Sózzuk és kivajazott alufóliába szorosan betekerjük. Forró sütőben, rácson készre sütjük. Pihentetés után tálaljuk.
|
|||
(9 szavazat) Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, ... |
|||
(12 szavazat) A húst vékony szeletekre vágjuk (mintha rántanánk), jól kiklopfoljuk, kevés delikáttal beszórjuk, és félretesszük. |
|||
(9 szavazat) A csirkemájat óvatosan szétszedjük, a nagyobb ereket eltávolítjuk. Gyorsan megmossuk, leszárítjuk. Minden darabot bekenünk kevés mustárral, és meghintjük parányi törött borssal. Ezután lisztbe mártjuk mindkét oldalát. Egy jó nagy serpenyőben - amekkorába az összes máj belefér - felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a nagyon finomra vágott vöröshagymát. Ezután a lisztes ...
|
|||
