Alapanyagok: csirkemell felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(5 szavazat) Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Ezután rászórjuk a zöldbabot és a fűszereket, majd lefedve 10 percig pároljuk. Felöntjük fél dl vízzel, és további 5 percig főzzük. A tejszínt összekeverjük a mézzel és a citromlével, hozzáönjtük a húshoz, egyet rottyantunk rajta és kész. Rizzsel tálaljuk.
|
|||
(3 szavazat) A felengedett, levétől lecsepegtetett parajt sóval, fokhagymával, borssal ízesítjük és margarinnal kikent hőálló tálba terítjük. A kicsontozott csirkemellet szeletekre vágjuk, kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd margarinon hirtelen átsütjük. A parajpüré tetejére fektetjük. A visszamaradt zsiradékon a lisztet habzásig hevítjük, hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
|
|||
(2 szavazat) A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.
|
|||
(10 szavazat) A csirkemellet csíkokra szeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a zöldségeket enyhén sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük (a levét félretesszük), a húst a zöldségekkel összekeverjük, ráöntjük a rizst, felöntjük a vízzel (használhatjuk a zöldség főzőlevét) és lassú tűzön készre pároljuk.
|
|||
(22 szavazat) A csirkemellet kisebb darabokra vágom, sózom, borsozom, majd egy olajjal kikent tepsibe lefektetem a húsdarabokat. Ráöntöm a tejszínt, és jó vastagon megszórom reszelt sajttal. A tepsit alufóliával letakarom és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm közepes lángon. Ha a hús puha, a fóliát leveszem és a sajtot rápirítom.
|
|||
(2 szavazat) A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk és kiklopfoljuk. A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, és a húsát karikára vágjuk. Egy tűzálló tál alján négyfelé elosztjuk a paradicsomokat. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk bazsalikommal, sóval és borssal. A mozzarella sajtot felszeleteljük, és betakarjuk vele a hússzeleteket. Az egészet megszórjuk olívabogyókkal ...
|
|||
(13 szavazat) A csirkemellet felvágjuk kisebb szeletekre, kiklopfoljuk, sózzuk és fél órára állni hagyjuk. Közben szószt készítünk: ketchupot, mézet és mustárt összekeverjük, megborsozzuk, megszórjuk rozmaringgal és mexikói fűszerkeverékkel. A húst lisztbe forgatjuk, és kicsi olajon elősütjük. Egy kivajazott tepsibe rakjuk a szószban megforgatott húsokat, és megsütjük.
|
|||
(11 szavazat) A csirkemellet megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A megtisztított megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra ...
|
|||
(7 szavazat) A csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk, a paprikát leszeleteljük, a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, a konzerv kukoricát lecsorgatjuk, a mirelitet megfőzzük.
|
|||
(17 szavazat) A sajtot lereszeljük. A mellcsontról fejtsük le a húst, s vágjuk oldalanként 2-2 szeletet, tehát összesen nyolcat. A tojásból liszttel, sörrel sűrű palacsintatésztát keverünk, beletesszük a reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk és a csirkeszeleteket belemártva forró olajban kisütjük.
|
|||
