Alapanyagok: cukor felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 27 - 20:12
|
Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 26 - 20:46
|
Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:53
|
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, június 21 - 14:10
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 21 - 14:26
|
A tésztához valókat csomómentesen kikavarjuk: először a tejfölt a tojással, cukorral, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a mázat: felolvasztjuk a vajat, hozzádjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a vizet, és kis lángon felforraljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:28
|
A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 12 - 22:17
|
A sajtot, a meghámozott almát és a sonkát vékony szeletekre vágjuk, s megfelelő edényben jól összekeverjük. A joghurtot a mustárral, borssal, sóval, cukorral, paprikával elvegyítjük, s a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a salátára, s egy óra hosszat állni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 21 - 13:59
|
A cukrot a vízben elkeverjük, felforraljuk, szirupot főzök belőle. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és belekeverjük a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedjük, és hűtőben 1 hétig tároljuk. Minden reggel és este átkeverjük az egészet. A hét letelte után leszűrjük, literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverünk hozzá, és jól zárható üvegekbe töltjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 29 - 11:25
|
Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a paradicsomkonzervet, felengedjük vízzel, és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük, felforraljuk, és kettő percig lassú tűzön főzzük. A bazsalikomot összevágjuk, és a levesbe tesszük. Hozzáönjtük a tejszínt, majd az edényt lehúzzuk a tűzről.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 4 - 00:13
|
A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
|
|
|
|
|
|